"Wyłącznie dla pozbawionych służby kucharek"

poniedziałek, 31 października 2011

FASZEROWANA PAPRYKA

Ot, papryka po prostu, każdy ją zna i prawie każdy lubi :)


Potrzebowałam:

6 sztuk czerwonej papryki
10 dag ryżu
2 duże cebule
30 dag wieprzowiny
1 jajko
2 ząbki czosnku
Sól,pieprz, majeranek, bazylia
Bulion
No i oczywiście trochę startego oscypka :)



Paprykę opłukać, ściąć nasadę szypułki, przekroić na pół, wydrążyć. Ryż ugotować na półmiękko. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na oliwie. Mięso opłukać, zmielić, dodać ryż i jajko, cebulę, czosnek roztarty z solą, majeranek, bazylię oraz oscypek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Wydrążone papryki osolić, napełnić nadzieniem, ułożyć w naczyniu, zalać bulionem. Piekarnik nagrzać do około 180 stopni i piec paprykę ok.30 minut.
Zjadałam samą :)



Gotowa do jedzenia....



Smacznego!