"Wyłącznie dla pozbawionych służby kucharek"

środa, 23 stycznia 2013

PASTA Z AWOKADO

W lodówce leżały sobie dwie sztuki awokado, więc postanowiłam zrobić sobie z nich pastę do kanapek które bardzo lubię jeść z rożnymi dodatkami. Jak pomyślałam tak zrobiłam :)

Potrzebowałam:

Awokado 2 sztuki
1 dojrzały pomidor
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
Sok z cytryny (taką ilość jaka nam odpowiada)
Sól


Awokado przecinamy na pół, wyjmujemy pestki, łyżką wyjmujemy miąższ do miski, od razu skrapiamy sokiem z cytryny.
Miąższ miksujemy na gładką masę.
Dodajemy drobno pokrojonego pomidora,zmiażdżony czosnek, oliwę z oliwek i na koniec doprawiamy solą. Mieszamy i zjadamy tak jak lubimy, ja bardzo lubię jako dodatek do kanapki z wędliną.

Smacznego!