"Wyłącznie dla pozbawionych służby kucharek"

czwartek, 1 grudnia 2011

FASOLKA Z TUŃCZYKIEM...

Prosta, szybka, smaczna sałatka która składa się zaledwie z dwóch głównych składników a reszta to tylko dodatek smakowy. Smakowałam mi bardzo, a na drugi dzień jeszcze bardziej i wstyd się przyznać ale..... prawie całą zjadłam sama :)
Polecam!
A przepis znalazłam TUTAJ.

Potrzebowałam:

Puszka białej fasoli (najlepiej takiej którą macie już sprawdzoną, ważne żeby była miękka)
Puszka tuńczyka (użyłam tuńczyka w oleju słonecznikowym)
1 cebula
ocet balsamiczny
sól, pieprz
Natka pietruszki





Fasolę odcedziłam, dodałam tuńczyka (bez oleju), posiekaną cebulę.
Posolić, popieprzyć. Przyprawić octem oraz oliwą (ja oliwę pominęłam ponieważ tuńczyk był w oleju).
Delikatnie wymieszać i posypać natką pietruszki.

Smacznego!