"Wyłącznie dla pozbawionych służby kucharek"
środa, 23 stycznia 2013
PASTA Z AWOKADO
W lodówce leżały sobie dwie sztuki awokado, więc postanowiłam zrobić sobie z nich pastę do kanapek które bardzo lubię jeść z rożnymi dodatkami. Jak pomyślałam tak zrobiłam :)
Potrzebowałam:
Awokado 2 sztuki
1 dojrzały pomidor
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
Sok z cytryny (taką ilość jaka nam odpowiada)
Sól
Awokado przecinamy na pół, wyjmujemy pestki, łyżką wyjmujemy miąższ do miski, od razu skrapiamy sokiem z cytryny.
Miąższ miksujemy na gładką masę.
Dodajemy drobno pokrojonego pomidora,zmiażdżony czosnek, oliwę z oliwek i na koniec doprawiamy solą. Mieszamy i zjadamy tak jak lubimy, ja bardzo lubię jako dodatek do kanapki z wędliną.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
uwielbiam taką pastę z grzanką, zajadać na samo :D
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!
szana :)
Oj tak, z grzanką też smaczne :)
Usuńoj nie przepadam ale wygląda u Ciebie nieźle :)
OdpowiedzUsuń